Ταινίες που παίρνουν Όσκαρ… χασμουρητού

Λίνκολν (Πρωτότυπος τίτλος: Lincoln), η μιούζικαλ εκδοχή του έργο του Ουγκό οι Άθλιοι, (Les Miserables), Χόμπιτ: Ένα Απροσδόκητο Ταξίδι (The Hobbit: An Unexpected Journey), η Ζωή του Πι (Life of Pi)... Τι έχουν κοινό όλες αυτές οι ταινίες; Ότι είναι υποψήφιες για Όσκαρ.

Αλλά και για ακόμη ένα λόγο: γιατί είναι οι ταινίες στις οποίες οι περισσότεροι θεατές... κοιμήθηκαν!

Κάτι ότι είναι αρκετά μεγάλες (οι περισσότερες αγγίζουν τις 2,5- 3 ώρες διάρκεια), κάτι το σινεμά που είναι ζεστό, κάτι που το σινεμά είναι πολύ άδειο, θεατές και όχι μόνον δήλωσαν ότι στη διάρκεια των ταινιών αυτών έκαναν... ύπνους επικών διαστάσεων!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και κριτικοί ταινιών, υπεύθυνοι προώθησης και λοιποί εργαζόμενοι στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας ομολογούν ότι έριξαν έναν υπνάκο όταν έσβησαν τα φώτα στις αίθουσες!

Όπως γράφει το Entertainment Weekly, η φετινή αναμέτρηση για τα Όσκαρ είναι μια από τις πιο συναρπαστικές! Ήταν όμως και μια από τις πιο... νυσταλέες με χιλιάδες θεατές να ομολογούν ότι τους πήρε ο ύπνος στη διάρκεια της ταινίας.

Ενδεικτικά, ο κριτικός κινηματογράφου, Peter Travers, από το SNL έγραψε για την ταινία Χόμπιτ “με πήρε ο ύπνος για 45 λεπτά και όταν ξύπνησα κάτι νάνοι συναρμολογούσαν κάτι σαν ντουλάπα από το ΙΚΕΑ”!

Άμα πήρε ο ύπνος και τον... ειδικό, εμείς οι υπόλοιποι, τι να πούμε;

Δείτε τα trailer και... κοιμηθείτε ελεύθερα: 

Η Ζωή Του Πι

Χόμπιτ: Ένα Απροσδόκητο Ταξίδι

Οι Άθλιοι

Λίνκολν