Γνωρίστε τον πραγματικό… λυκάνθρωπο!

Ο Werner Freund είναι ένας πραγματικός λυκάνθρωπος! Όχι βέβαια το γνωστό τέρας των ταινιών τρόμου που βγαίνει με την πανσέληνο. Αλλά ο 79χρονος Γερμανός έχει τόσο πολύ τάξει τη ζωή του στην προστασία αυτού το άγριου αλλά επιβλητικού είδους, των λύκων, που μπορεί να κάθεται ανάμεσά τους αλλά και να τους ταΐζει με το ίδιο του το στόμα.

Ο 79χρονος είναι υπεύθυνος για ένα πάρκο- δρυμό, το Wolfspark, έκτασης άνω των 100 στρεμμάτων στο Saarland της Γερμανίας. Ο ίδιος, πρώην στρατιωτικός, ζει εκεί από το 1972. και έχει εκθρέψει περισσότερους από 70 λύκους.

Αυτή την εποχή έχει υπό την προστασία του 29 λύκους που ζουν σε 6 αγέλες.

Και πώς τα καταφέρνει να είναι ο αρχηγός των θηρίων;

Οι λύκοι σαν είδος παρουσιάζουν εξαιρετικά ισχυρή αίσθηση ιεραρχίας. Το λεγόμενο Α- male, το κυρίαρχο αρσενικό, δεν αμφισβητείται ποτέ από κανέναν στη αγέλη. Έτσι, ο Freund κατάφερε να γίνει το Α- male σε όλες τις αγέλες. Το πέτυχε με ένα πολύ απλό αλλά απαράβατο... κόλπο: είναι αυτός που έχει πάντα πρώτος το φαγητό, το οποίο φροντίζει να μοιράζει στα άλλα μέλη της αγέλης. Τα ταΐζει ακόμη και με το ίδιο του το στόμα.

“Για να κερδίσεις το σεβασμό τους πρέπει να γίνεις λύκος. Και αυτό έγινα για εκείνους: ο αρχηγός τους!” λέει ο ίδιος ο Freund στην Telegraph.

Παρ΄ότι οι καταγεγραμμένες επιθέσεις λύκων σε ανθρώπους είναι λιγότερες από οποιουδήποτε άλλου ζώου, οι άνθρωποι ανέκαθεν θεωρούσαν τους λύκους ζώα μοχθηρά και τους κυνηγούσαν. Τον 20ο αιώνα οι λύκοι απειλήθηκαν με εξαφάνιση λόγω υπερεντατικού κυνηγιού. Σε πολλές χώρες έγιναν προσπάθειες για την προστασία τους.