Το γυαλί επιλέχθηκε ήδη από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι θα έχετε παρατηρήσει πως τα μπουκάλια της μπύρας δεν είναι διάφανα και είναι κυρίως πράσινα ή καφέ και βέβαια γυάλινα.
Το γυαλί επιλέχθηκε ήδη από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας που την διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο.
Ωστόσο αν και αρχικά είχε επιλεγεί το διάφανο γυαλί για τα μπουκάλια, αργότερα αντικαταστάθηκε με χρώμα.
Γιατί όμως συνέβη αυτό;
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όσον αφορά τη γεύση και την ποιότητα της μπύρας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μπύρα άρχισε να μυρίζει περίεργα και αυτή η αποκρουστική μυρωδιά οφειλόταν στο γεγονός ότι το διάφανο γυαλί επέτρεψε στις ακτίνες UV να το διαπεράσουν, αλλάζοντας τη μυρωδιά αλλά και τη γεύση του ποτού.
Έτσι σαν λύση δόθηκε η αλλαγή του χρώματος του γυαλιού. Το καφέ χρώμα απέτρεπε την ακτινοβολία από το να επηρεάσει την ποιότητα του ποτού. Στην πορεία προστέθηκε και το πράσινο γυαλί, καθώς το καφέ είχε έλλειψη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.