Οδηγός τραίνου άφησε στα μισά τους επιβάτες γιατί τελείωσε η βάρδια του

Κι επειδή δεν υπήρχε αντικαταστάτης παράτησε την αμαξοστοιχία κι έφυγε

Υπάλληλος του μήνα, ίσως και της χρονιάς θα αναδειχτεί ένας οδηγός τραίνου στην Ισπανία. Επειδή τελείωσε η βάρδιά του, άφησε 109 επιβάτες της αμαξοστοιχίας που οδηγούσε στα μισά της διαδρομής και αρνήθηκε να συνεχίσει.

Όπως τους είπε μάλιστα «είχε τελειώσει η βάρδιά του και δεν υπήρχε αντικαταστάτης». Και κατέβηκε από το τραίνο!

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο από την Σανταντέρ προς τη Μαδρίτη στην Ισπανία. Έξω από το χωριό Οσόρνο, δύο ώρες μετά την αναχώρησή του τρένου και 200 χλμ πριν τον τελικό προορισμό, ο οδηγός σχόλασε.

Ένας από τους ταλαιπωρημένους επιβάτες, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα El Diario Montanes ότι αρχικά τους ανακοινώθηκε ότι το τρένο σταμάτησε εξαιτίας τεχνικού προβλήματος. “Δεκαπέντε λεπτά αργότερα μας ενημέρωσαν ότι ο οδηγός σταμάτησε το τρένο επειδή είχε τελειώσει η βάρδιά του” είπε.

Οι επιβάτες που κατευθύνονταν σε κοντινούς προορισμούς συνέχισαν το ταξίδι τους με λεωφορείο, ενώ όσοι είχαν προορισμό τη Μαδρίτη περίμεναν αρκετές ώρες λεωφορείο για να τους μεταφέρει εκεί.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, ενώ ζήτησε και συγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. “Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι συνηθισμένα στην εταιρία μας, είναι υποχρέωση του μηχανοδηγού να μας ενημερώσει για τυχόν αλλαγές ή και αντικαταστάσεις”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανέφερε πως “Θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος οδηγός, ο οποίος θα τον αντικαθιστούσε στην αλλαγή της βάρδιας, πράγμα που δεν συνέβη. Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά.”