Το ημερολόγιο των Μάγια προκαλεί πανικό και στη Ρωσία

Η τρέλα της 21ης Δεκεμβρίου προκαλεί ρίγη τρόμου και πανικό και στη Ρωσία! Εδώ και περίπου ένα μήνα, εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι αγοράζουν πρώτες προμήθειες αλλά και κεριά (!) προετοιμαζόμενοι για το τέλος του κόσμου, σύμφωνα με την προφητεία των Μάγια. Κεριά, σπίρτα, φακοί και αλάτι έχουν γίνει ανάρπαστα καθώς ο καιρός γαρ εγγύς για την Παρασκευή. “Έχουν πωληθεί περισσότεροι από 60 τόνοι αλατιού” αναφέρει μια αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πόλη Novokuznetsk.

Ιστοσελίδες και φόρα στο διαδίκτυο έχουν σχεδόν καταρρεύσει καθώς χιλιάδες χρήστες ανταλλάσσουν πληροφορίες και συμβουλές για το τι πρέπει να τρώει κανείς και τι να κάνει αφότου αφανιστεί ο κόσμος (το εύλογο ερώτημα γιατί να τα κάνει κανείς όλα αυτά αφού θα έχει αφανιστεί ο κόσμος, δεν απαντάται πουθενά βεβαίως).

Οι αρχές πάντως κάνουν έκκληση για ψυχραιμία.

Ένα υπόγειο καταφύγιο που είχε χτιστεί επί Σοβιετικής Ένωσης και προοριζόταν για το Γιόζεφ Στάλιν εάν τα πράγματα κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, άνοιξε τις πύλες του και καλεί τον κόσμο να “επιβιώσει της αποκάλυψης της 21ης Δεκέμβρη στα 65 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης”.

Συμβουλές προς... αφανιζομένους δίνει και ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ. Σε μήνυμα του μέσω της ιστοσελίδας του, ο Καντίροφ, ζητά από τους πολίτες της Τσετσενίας να μην πανικοβάλλονται και να μην αγοράζουν κεριά μαζικά.

“Ο κόσμος αγοράζει κεριά λέγοντας ότι έρχεται το τέλος του κόσμου” γράφει ο Καντίροφ, “Συνειδητοποιεί κανείς ότι αν έρθει το τέλος του κόσμου, τα κεριά δεν θα βοηθήσουν κανέναν;”, συνεχίζει ο Τσετσένος ηγέτης.

Αν ένας σκληροπυρηνικός ηγέτης, όπως ο Καντίροφ, είναι η φωνή της λογικής, τότε μάλλον έχουμε παρεκτραπεί σοβαρά...