Λιμοκτονούν οι ηγέτες στη σύνοδο – Η Μέρκελ βγήκε να πάρει πατάτες

Άφησε για λίγο τις εντατικές διαπραγματεύσεις για να δοκιμάσει τις φημισμένες τηγανιτές πατάτες του Βελγίου

Μπορεί οι ηγέτες της ΕΕ να ήλπιζαν σε μια γρήγορη συμφωνία με τη Βρετανία, που θα απομάκρυνε το Brexit όμως κάτι τέτοιο όχι απλά δεν έγινε, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι τόσο εντατικές που οι συμμετέχοντες δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε πρωινό, ούτε δεκατιανό, ούτε γεύμα.

Πόσο να αντέξουν; Έτσι η Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο τις εντατικές διαπραγματεύσεις και πετάχτηκε με τους συνεργάτες της σε ένα από τα γνωστότερα στέκια των Βρυξελλών για να φάει τις περίφημες τηγανιτές πατάτες του Βελγίου!

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης και οι συνεργάτες της έφυγαν πεζή από το κτίριο που στεγάζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έσπευσαν να απολαύσουν το εθνικό σνακ του Βελγίου στο περίφημο Maison Antoine που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος παρήγγειλε τις πατάτες με σάλτσα «Ανδαλουσίας», δηλαδή μαγιονέζα, με πιπέρι και ντομάτα, αποκάλυψε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο ταμίας του καταστήματος.

Το δείπνο με στόχο την άρση του αδιεξόδου αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.00 ώρα Ελλάδας, η κ. Μέρκελ ωστόσο δεν μπορούσε να περιμένει...