Θα μπορούσε να την λένε και… Ιντιάνα Τζοουνς

Την λένε Migaloo και είναι δεινός αρχαιολόγος. Η μόνη της διαφορά από τον Ιντιάνα Τζόουνς είναι ότι η Migaloo είναι σκύλος!

Το ημίαιμο μαύρο λαμπραντόρ της διεθνούς K9 εκπαιδεύτηκε από τον ειδικό Αυστραλό εκπαιδευτή, Gary Jackson, και είναι ο πρώτος “αρχαιολογικός σκύλος” του κόσμου. Μπορεί να μυρίσει οστά ακόμη και ηλικίας πολλών εκατοντάδων ετών.

Όπως αναφέρει ο Jackson, η Migaloo ήταν ιδανική να εκπαιδευτεί για... τετράποδος Ιντιάνα Τζόουνς επειδή αγαπάει παθολογικά τη... μπάλα της. Είναι τόσο παιχνιδιάρα “που θα κυνηγούσε τη μπάλα της μέχρι τελικής πτώσεως. Την εκπαιδεύσαμε να αναγνωρίζει τη μυρωδιά των ανθρώπινων οστών και της μάθαμε ότι θα έπαιρνε τη μπάλα της μόνο αν εντόπιζε τη μυρωδιά” εξηγεί ο εκπαιδευτής της στο National Geographic.

Προκειμένου να εκπαιδευτεί η Migaloo, χρησιμοποιήθηκαν οστά από το Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας καθώς ήταν αρκετά αρχαία αλλά και καλοσυντηρημένα. Τα αρχαιότερα οστά που έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι 600 ετών και άνηκαν σε έναν Αβορίγινα της Αυστραλίας.

Τώρα και αφού η πρώτη φάση εκπαίδευσης έχει αποδώσει τα μέγιστα, οι εκπαιδευτές της τη μαθαίνουν να εντοπίζει και κεραμικά και άλλα απολιθώματα. Και όλα αυτά για χάρη της... μπάλας της!

Μάλιστα, η Migaloo ανοίγει ένα ολόκληρο νέο κεφάλαιο στην ιστορία της αρχαιολογίας καθώς ξεκινά η εκπαίδευση και άλλων τετράποδων Ιντιάνα Τζόουνς σε ολόκληρο τον κόσμο.