Έσκισε μεθοδικά 1 εκατομμύριο ευρώ για να μην τα πάρουν οι κληρονόμοι!

Αργά και μεθοδικά μια 85χρονη από την Αυστρία πέρασε τις τελευταίες μέρες της ζωής της κάνοντας κομματάκια χαρτονομίσματα αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ για να μην τα πάρουν κληρονομιά οι συγγενείς της.

Τα υπολείμματα από τα σκισμένα χαρτονομίσματα –των 100 και 500 ευρώ, ανακαλύφθηκαν μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης, εντός του οίκου ευγηρίας όπου είχε μεταφερθεί πέντε ημέρες νωρίτερα, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η 85χρονη κατέστρεψε επίσης τα βιβλιάρια του ταμιευτηρίου της, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Kurier τις οποίες επιβεβαίωσε η εισαγγελία του Βίνερ Νόιστατ.

Οι εισαγγελικές αρχές της ανατολικής Αυστρίας ενημερώθηκαν για τα γεγονότα, πάντως δεν ξεκίνησαν έρευνα, καθώς «δεν προκύπτει κάποιο ποινικό παράπτωμα» διευκρίνισε ο εισαγγελέας Έρικ Χάμπιτσλ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι προσπάθειές ωστόσο της ηλικιωμένης να εκδικηθεί τους κληρονόμους της φαίνεται πως θα πέσουν στο κενό: εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας διαβεβαίωσε μιλώντας στην εφημερίδα Κουρίρ ότι το πιστωτικό ίδρυμα είναι έτοιμο να αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.