Σοκ στη Σκωτία: Το καλύτερο ουίσκι του κόσμου είναι… γιαπωνέζικο!

Όσοι λατρεύουν το scotch (ναι ουίσκι βέβαια) θα πρέπει να στραφούν προς ανατολάς και συγκεκριμένα προς την Ιαπωνία! Γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία, το καλύτερο ουίσκι του κόσμου δεν φτιάχνεται κάπου στη Σκωτία αλλά στην Ιαπωνία.

Το malt Suntory’s Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 κρίθηκε από τον ειδικό του ουίσκι, Jim Murray, ως το καλύτερο ουίσκι του κόσμου συγκεντρώνοντας 97,5 βαθμούς σε λίστα αξιολόγησης με άριστα το 100!

Στο βιβλίο του 2015 World Whisky Bible, ο Μurray περιγράφει με διθυραμβικά λόγια το ιαπωνέζικο ουίσκι που φτιάχνονται κοντά στην πόλη του Κιότο.

Είναι η πρώτη φορά, εδώ και 12 χρόνια που δημοσιεύει την παγκοσμίου κύρους λίστα του που η Σκωτία χάνει τα ηνία και ένα ουίσκι από την Ιαπωνία κρίνεται ως το καλύτερο του κόσμου.

Το ουίσκι Suntory παλαιώνεται για 12 έως 15 χρόνια σε βαρέλια που πριν έχει ωριμάσει Oloroso sherry, κάτι που φαίνεται να του δίνει την ιδιαίτερη γεύση του.

Το συγκεκριμένο αποστακτήριο παράγει περίπου 18.000 το χρόνο οι οποίες πωλούνται προς 160 δολάρια, μόνον διαδικτυακά ή σε ειδικά μαγαζιά ανά τον κόσμο.