Θύμα βανδαλισμού το αμφιλεγόμενο φουσκωτό “δέντρο” στο Παρίσι

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι του Παρισίου που εκφράστηκαν αρνητικά για το περίεργο φουσκωτό “δέντρο” ύψους 24 μέτρων που τοποθετήθηκε στην Πλας Βεντόμ, όμως κάποιοι το... παράκαναν.

Διαβάστε: Μεγάλη αμηχανία στο Παρίσι: Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτό;

Το έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Πολ Μακάρθι, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι εμπνευσμένο από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και ένα σεξουαλικό βοήθημα (!), δέχθηκε επίθεση από βάνδαλους, με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει.

“Μία ομάδα ατόμων αγνώστων στοιχείων έκοψε τα καλώδια που κρατούσαν το έργο, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει”, δήλωσε στο Reuters η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας πως, προκειμένου να μην υποστεί σοβαρή βλάβη το έργο, ο υπεύθυνος για την τοποθέτησή του αποφάσισε να το ξεφουσκώσει, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου το ξεφούσκωτο πια κατασκεύασμα αποσύρθηκε από την πλατεία.

Πάντως η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, χαρακτήρισε τον βανδαλισμό “απαράδεκτο”, καταδικάζοντας την πράξη αυτή. “Το Παρίσι δε θα υποκύψει στις απειλές αυτών που, επιτιθέμενοι σε έναν καλλιτέχνη ή ένα έργο, επιτίθενται στην καλλιτεχνική ελευθερία”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ινταλγκό. “Η τέχνη έχει τη θέση της στους δρόμους μας και κανείς δεν θα μπορέσει να την απομακρύνει”.

Οι Παριζιάνοι όμως μάλλον δε θα απαλλαγούν για πολύ από την παρουσία του “δέντρου”, αφού από την Έκθεση Μοντέρνας Τέχνης του Παρισίου, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκε το έργο του Μακάρθι, ανακοινώθηκε πως αυτό θα επιστρέψει στη θέση του το συντομότερο δυνατό.