Τίνος είναι αυτή η μυστηριώδης σκιά στο φεγγάρι;

Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο και οι φωτογραφίες στοπ καρέ, από μια μυστηριώδη σκιά που κατέγραψε το Google Moon στην επιφάνεια της Σελήνης.

Στις συντεταγμένες 27°34’26.35″N 19°36’4.75″W , ένας παρατηρητικός χρήστης του YouTube εντόπισε κάτι περίεργο: δίπλα στους κρατήρες, φαινόταν μία σκιά που έμοιαζε πολύ σε άνθρωπο, ή... κάτι παρόμοιο!

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Wowforreel υποστηρίζει ότι η σκιά είναι ένας εξωγήινος που περπατά στην επιφάνεια της Σελήνης, ενώ και άλλες φορές έχει εντοπίζει παρόμοια ευρήματα μεσώ του Google Moon. Όπως γράφει η Daily Mail, τον περασμένο Ιανουάριο είχε διαδώσει φωτογραφίες από εγκαταστάσεις που έμοιαζαν με βάσεις εξωγήινων διαστημόπλοιων.

Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες, ο Wowforreel πάσχει από παρειδωλία, ένα ψυχολογικό φαινόμενο στο οποίο ο εγκέφαλος "βλέπει" πρόσωπα και άλλα σημαντικά αντικείμενα σε τυχαίο ερέθισμα.

Όπως και να έχει, ο Wowforreel ανέβασε στο YouTube το σχετικό βίντεο, το οποίο έχουν ήδη δει πάνω από τρία εκατομμύρια χρήστες, σε λιγότερο από ένα μήνα. 

Η NASA πάντως, τις φωτογραφίες της οποίας χρησιμοποιεί η Google Moon, δεν έχει σχολιάσει τα ευρήματα.