Τα πιο “σημαντικά” γκαράζ στην ιστορία

Με αφορμή την είδηση της κατεδάφισης του "πάρκινγκ του Γουότεργκεϊτ", όπου συναντιόντουσαν ο ανώνυμος πληροφοριοδότης "Βαθύ Λαρύγγι" και ένας από τους δημοσιογράφους της Ουάσινγκτον Ποστ που ερευνούσε το σκάνδαλο, το TIME παρουσιάζει τα πιο "σημαντικά" γκαράζ στην ιστορία, μέρη όπου έγιναν μεγάλες αποκαλύψεις ή εφευρέσεις.

Πάρτε μια γεύση:

 - Πιστεύεται ότι οι ιδρυτές της Hewlett-Packard (HP), David Packard και Bill Hewlett, ανέπτυξαν το πρώτο προϊόν τους, ένα ακουστικό ταλαντωτή, στο γκαράζ πίσω από το σπίτι του Packard στην 367 Addison Avenue στο Palo Alto. Τώρα, το γκαράζ αυτό είναι ένα ιστορικό ορόσημο στην Καλιφόρνια, γνωστό ως το "λίκνο της Silicon Valley" (φωτ).  

- Οι Steve Jobs και Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple Computers Inc το 1976 και αποθήκευσαν τους πρώτους υπολογιστές στο γκαράζ του πατρικού σπιτιού του Jobs στο Los Altos της Καλιφόρνια. Τον Οκτώβριο του 2013, η Ιστορική Επιτροπή της πόλης ονόμασε το σπίτι στο νούμερο 2066 της Crist Drive, "ιστορική πηγή."  

- Τον Σεπτέμβριο του 1998, συνιδρυτές της Google, Sergey Brin και Larry Page έστησαν για πρώτη φορά την εταιρία τους σε ένα γκαράζ που ενοικίαζαν από την Susan Wojcicki - τώρα CEO του YouTube - στη λεωφόρο Santa Margarita στο Menlo Park. Η εταιρεία μεγάλωσε πολύ στο μεταξύ και, τον Φεβρουάριο του 1999, μετακόμισε τους οκτώ υπαλλήλους της στο Palo Alto. 

- Η διάσημη "σόλα-βάφλα" των παπουτσιών Nike χρονολογείται από το πρωί μιας Κυριακής του 1972, όταν ο συν-ιδρυτής της Nike ,Bill Bowerman, έχυσε καουτσούκ πάνω σε ένα σιδερένιο καλούπι με τετραγωνάκια στο γκαράζ του. Το πείραμα κατέστρεψε το σίδερο, αλλά έμεινε η ιδέα. Τελικά η "σόλα-βάφλα" μπήκε στην παραγωγή πλήρους κλίμακας, στα μέσα της δεκαετίας του 1970.