Κόμικ έγινε το σκάνδαλο του Σνόουντεν

Πράγματι η ιστορία είναι ό,τι πρέπει για κινηματογραφικό σενάριο... ή βιβλίο... ή κόμικ!

Και αυτό έγινε: η ιστορία του "βαθέος λαρυγγιού" της NSA, του πληροφοριοδότη που έκανε άνω - κάτω της ΗΠΑ και τον κόσμο, του Έντουαρντ Σνόουντεν έγινε κόμικ.

Το τεύχος κυκλοφορεί σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή με τίτλο "Beyond: Edward Snowden".

Δημιουργός του κόμικ είναι η Βάλερι Ντ’ Οράτζιο, η οποία στην αρχή ξεκίνησε για να κάνει μια βιογραφία, στην οποία τελικά πρόσθεσε και αρκετά δραματικά στοιχεία. O Νταν Λάουερ έκανε την εικονογράφηση.

"Αφορά τη ζωή του Έντουαρντ Σνόουντεν. Ξεκινάμε από τα παιδικά του χρόνια που ήταν σπασικλάκι και του άρεσαν τα γιαπωνέζικα animation και έκανε πλάκες, μέχρι το σημείο που έγινε ο μεγαλύτερος πληροφοριοδότης δίνοντας στη δημοσιότητα χιλιάδες απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών" δήλωσε η Οράτζιο στο Euronews.

Η συγγραφέας έχει εργαστεί στη διάσημη DC Comics γράφοντας ιστορίες των X-Men, αλλά και για τη σειρά "Τιμωρός" της Marvel. Το κόμικ αναφέρεται εκτενώς στον Γκλεν Γκρίνγουολντ, τον δημοσιογράφο του Guardian που δημοσίευσε πρώτος τα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει από τον Σνόουντεν.

"Αληθινά πρόσωπα είναι οι βασικοί χαρακτήρες στο κόμικ. Προφανώς και στο βιβλίο για τον Σνόουντεν, πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος. Πιστεύω όμως ότι και ο Γκλεν Γκρίνγουολντ (δημοσιογράφο του Guardian που δημοσίευσε πρώτος τα έγγραφα) παίζει σημαντικό ρόλο. Εάν χρειαζόταν να βρω κάποιον από την ιστορία που θα θεωρούσα ότι είναι ήρωας, αυτός θα ήταν ο Γκλεν Γκρίνγουολντ" εξήγησε η συγγραφέας.