Κάτι τέτοιες ειδήσεις διαβάζουμε και αναρωτιόμαστε τι συμβαίνει τελικά στον τόπο μας. Το Πακιστάν είναι πρότυπο κρατικής οργάνωσης; Μάλλον όχι, είναι η απάντηση. Και όμως, χωρίς ρεύμα θα μείνει το σπίτι του πρωθυπουργού στο Πακιστάν επειδή εκείνος δεν έχει πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος.
Θα γινόταν κάτι τέτοιο ποτέ στην Ελλάδα; Ρητορική η ερώτηση...
Το Πακιστάν πλήττεται καθημερινά από συνεχή μπλακάουτ που διαρκούν ακόμη και 12 ώρες, αφενός επειδή οι ισχυρές οικογένειες, οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ενώ οι φτωχοί πολύ συχνά δεν έχουν τα χρήματα για να εξοφλήσουν τα αυξανόμενα τιμολόγια.
Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ είχε υποσχεθεί ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα αποτελέσει προτεραιότητά του. Ωστόσο ο υφυπουργός που είναι αρμόδιος για τα ύδατα και την ενέργεια ανακοίνωσε ότι η εκστρατεία που διεξάγει το υπουργείο ενάντια στους κακοπληρωτές έφτασε μέχρι και το γραφείο του ίδιου του Σαρίφ.
"Θα διακοπεί το ηλεκτρικό σε όλα τα κρατικά ιδρύματα και τους ιδιώτες που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους. Δεν θα γίνει καμία διάκριση", ξεκαθαρίζει το υπουργείο Ενέργειας του Πακιστάν.
Ο Άλι, ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή στην Εταιρεία Ηλεκτροδότησης του Ισλαμαμπάντ να διακόψει το ηλεκτρικό στην Προεδρική Κατοικία, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, στο κτίριο του κοινοβουλίου, στην επίσημη κατοικία του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και σε πολλά άλλα δημόσια γραφεία.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τους αξιωματούχους αυτούς. Δεν είναι σαφές το πότε θα κοπεί το ρεύμα, ούτε εάν θα την. . . γλιτώσουν οι δημόσιες υπηρεσίες που θα ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Τα μπλακάουτ έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στο Πακιστάν και έχουν εξελιχθεί σε μια από τις βασικές αιτίες δυσαρέσκειας για το λαό αφού συχνά ολόκληρες συνοικίες μένουν χωρίς ρεύμα για μισή μέρα, ακόμη και μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.