Δεν ήταν αεροπειρατής, απλά… έψαχνε την τουαλέτα!

Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον πιλότο της πτήσης της Virgin Australia από το Μπρισμπέιν προς το Μπαλί της Ινδονησίας, ο οποίος σήμανε συναγερμό για αεροπειρατεία την Παρασκευή, όταν ένας επιβάτης άρχισε να χτυπά με βία την πόρτα του πιλοτηρίου.

Ωστόσο, τελικά ο... δράστης δεν ήταν αεροπειρατής, αλλά ένας μπερδεμένος επιβάτης που μπέρδεψε την πόρτα του πιλοτηρίου με της τουαλέτας!

Ο Ματ Λόκλεϊ κατέθεσε στην αστυνομία του Μπαλί μετά την σύλληψή του ότι χτύπαγε την πόρτα του πιλοτηρίου θεωρώντας ότι είναι της τουαλέτας για μία τελευταία επίσκεψη προτού προσγειωθεί το Boeing 737. Όμως, η πόρτα οδηγούσε στο cockpit, κι έτσι ο πιλότος Νιλ Τόμας Κούπερ σήμανε συναγερμό, ειδοποιώντας τους Ινδονήσιους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας για πιθανή απόπειρα αεροπειρατείας. Στη συνέχεια, τα μέλη του πληρώματος συνέλαβαν τον Λόκλεϊ και του πέρασαν χειροπέδες.

"Το αεροσκάφος επρόκειτο να προσγειωθεί και κοιμόταν. Η αεροσυνοδός τον ξύπνησε και σηκώθηκε για πάει στην τουαλέτα. Νόμιζε ότι η πόρτα του πιλοτηρίου ήταν της τουαλέτας", είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπαλί Χέρι Γουιγιάντο.

Ο Λόκλεϊ υποβλήθηκε σε εξετάσεις αίματος και, σύμφωνα με την αστυνομία, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είχε καταναλώσει πολλά παυσίπονα, αλλά δεν ήταν μεθυσμένος.