Βρέθηκε χαμένο Αυτοκρατορικό Φαμπερζέ του 1887

Όταν ένας παλιατζής από τις Μεσοδυτικές ΗΠΑ αγόρασε ένα χρυσό διακοσμητικό σε μια αγορά παλιατζίδικων, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του ότι ήταν ο ιδιοκτήτης ενός διάσημου, "καταζητούμενου" από τις ρωσικές αρχές αυγού Faberge, αξίας 20.000.000 δολαρίων!

 Ένα από τα χαμένα Αυτοκρατορικά Πασχαλινά αυγά Faberge, που άνηκε στην ρωσική τσαρική οικογένεια, βρέθηκε πρόσφατα εντελώς τυχαία στο Λονδίνο. 

Το κομψοτέχνημα του διάσημου οίκου ρολογιών και κοσμημάτων είχε δηλωθεί ως χαμένο από τις ρωσικές αρχές εδώ και χρόνια και συμπεριλαμβανόταν στη λίστα Wartski.

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο χρυσό αυγό ήταν το δώρο από τον τσάρο Αλέξανδρο ΙΙ στη σύζυγό του αυτοκράτειρα Μαρία Φιοντόροβνα το Πάσχα 1887 και ήταν το τρίτο αυγό που έφτιαξε για την τσαρική οικογένεια ο οίκος Faberge. 

Πενήντα Αυτοκρατορικά Αυγά παραδόθηκαν από τον Carl Fabergé στην τσαρική δυναστεία- από τον Αλέξανδρο ΙΙ το 1885, μέχρι τον Νικόλαο Ρομανώφ ΙΙ το 1916.

Το συγκεκριμένο αυγό ήταν μέχρι πρόσφατα μεταξύ των οκτώ Imperial Fabergé Eggs που έχουν δηλωθεί ως χαμένα.

Το αυγό θα εκτεθεί στο ινστιτούτο Wartski από τις 14 έως τις 17 Απρίλιος 2014. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί ξανά σε κοινό, μετά από 112 χρόνια.