Ξέφρενο κυνήγι… μετεωριτών στη Νότια Κορέα

Εκατοντάδες άνθρωποι ψάχνουν πυρετωδώς για την ανεύρεση "πολύτιμων" διαστημικών βράχων, έπειτα από μία σπάνια βροχή μετεωριτών την περασμένη εβδομάδα στη Νότια Κορέα.

Δύο μαύρες πέτρες, βάρους 9 και 4 κιλών αντίστοιχα που έπεσαν στην στη νότια πόλη της Jinju, επιβεβαιώθηκαν ως χονδρίτες - μέρος ενός μετεωρίτη - από το κορεατικό Polar Research Institute (Kopri), προκαλώντας φρενίτιδα εντοπισμού τους στους κατοίκους.  

"Επειδή υπάρχει η υποψία ότι ένας μετεωρίτης χωρίζεται στην ατμόσφαιρα σε περισσότερα από δύο τμήματα, εξακολουθεί να είναι πιθανό ότι περισσότερα κομμάτια του θα ανακαλυφθεί στην περιοχή," δήλωσε επιστήμονας του Kopri.  

Αυτή η ανακοίνωση έβγαλε εκατοντάδες κατοίκους στους λόφους και τους ορυζώνες, να αναζητούν τα θραύσματα του μετεωρίτη με εξοπλισμό GPS και ανιχνευτές μετάλλων!

Τέτοια πετρώματα μπορούν να αποφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε όποιον τα βρει και τα παραδώσει στις αρχές. Χρησιμοποιώντας το πρότυπο διεθνών τιμών των 5-10 δολαρίων ανά γραμμάριο, ο βαρύτερος χονδρίτης θα μπορούσε να αξίζει μέχρι και 90,000δολάρια, σύμφωνα την εφημερίδα Joongang Daily.