Βίκινγκς: Το τέλος του κόσμου έρχεται αυτό το Σάββατο

Το Δεκέμβριο του 2012 τη γλυτώσαμε. Άντε να δούμε αυτό το Σάββατο τι θα γίνει. Γιατί σύμφωνα με τη νορβηγική μυθολογία, στις 22 Φεβρουαρίου θα έλθει το τέλος του κόσμου. Γιατί το Σάββατο κλιμακώνεται το Ragnarok, η νορβηγική εκδοχή του... end of days.

Η παράδοση των Βίκινγκς θέλει την κόλαση να αναδύεται στην επιφάνεια και τη θάλασσα να καταπίνει τη γη. Οι "καλοί" θεοί, οι θεοί της δημιουργίας: ο Θορ, ο Λόκι, ο Όντιν, η Φρέγια και ο Χέρμουρ θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων τις δυνάμεις του κακού και τελικά θα ηττηθούν από το λύκο Φενίρ, το γιο του καλού Λόκι.

Πάντως αυτό δεν θα σημάνει το οριστικό τέλος αφού 2 άνθρωποι θα επιβιώσουν της καταστροφής και θα αναλάβουν να ξαναγεννήσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό.

Το Ragnorak περιγράφεται στο έπος των Βίκινγκς το "Έντα" που γράφτηκε το 13ο αιώνα. Σύμφωνα με το Έντα, το τέλος θα έλθει μετά από τρεις παγωμένους χειμώνες, χωρίς ενδιάμεσο καλοκαίρι. 100 μέρες πριν το τέλος του κόσμου θα ηχήσει η σάλπιγγα του θεού Χεϊμνταλρ. Σύμφωνα με ομάδες που πιστεύουν στο Ragnarok, η σάλπιγγα αυτή πράγματι ακούστηκε στις 15 Νοεμβρίου (εσείς ακούσατε κάτι;).

Πάντως, ακόμη και αν δεν έλθει το τέλος του κόσμου, στη Νορβηγία διοργανώνεται αυτές τις μέρες ένα πολύ εντυπωσιακό φεστιβάλ, το Jorvik Viking Festival προς τιμήν του... Ragnorak.

Εδώ πάντως μπορείτε να δείτε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι το... τέλος.