Αλυσίδα fast-food βρίζει τους χορτοφάγους

Η αλυσίδα πρόχειρου φαγητού Huxtaburger είναι γνωστή στην Αυστραλία για τις παράδοξες τακτικές μάρκετινγκ που συχνά χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, δίνει δωρεάν μπύρα με κάθε γεύμα, ισχυριζόμενη πως το hangover εξαφανίζει τα συμπτώματα κατανάλωσης των προϊόντων της (!).

Κάποια φορά μάλιστα, αναρτήθηκε στο λογαριασμό Facebook της εταιρείας πως οι υπάλληλοι ήταν πολύ μεθυσμένοι για να προσέλθουν και έτσι ένα συγκεκριμένο μαγαζί της αλυσίδας θα παρέμενε κλειστό. Αυτή τη φορά όμως, ίσως το παρατράβηξαν. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο Facebook, οι υπεύθυνοι επιτίθενται στους χορτοφάγους πελάτες των Huxtaburger και στα "εγκεφαλικά τους κύτταρα που ξεχειλίζουν από πρωτεΐνες φακής".

Η αναπάντεχα εχθρική αυτή στάση, έρχεται ως απάντηση μιας ανοιχτής επιστολής που είχαν απευθύνει αρκετοί χορτοφάγοι προς την εταιρεία, παραπονούμενοι για το γεγονός πως η αλυσίδα δεν περιλαμβάνει χορτοφαγικές επιλογές στα μενού της. Η ανάρτηση του Facebook αναφέρει επί λέξει:

"Αγαπητοί χορτοφάγοι, σεβόμαστε τη στάση σας απέναντι στο κρέας αλλά μη μας γράφετε πως δεν προσφέρουμε εναλλακτικές, στο κάτω-κάτω το μότο μας είναι ΖΕΣΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΜΠΥΡΑ. Εμείς ποτέ δεν παραπονεθήκαμε επειδή τα Vegie Bar [αλυσίδα χορτοφαγικού φαγητού] δεν προσφέρουν μπριζόλες. Αντί να διαμαρτύρεστε, γιατί δε χρησιμοποιείτε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα που ξεχειλίζουν από πρωτεΐνες φακής ώστε να βρείτε ένα μενού που να ταιριάζει στα γούστα σας;".