Μαφιόζος διδάσκει σε δικηγόρους σωφρονιστικό δίκαιο!

Ο Marcello Dall’Anna υπήρξε αρχηγός της ιταλικής μαφίας και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Η σημερινή του ενασχόληση; Η διδασκαλία σωφρονιστικού δικαίου σε ασκούμενους δικηγόρους, στην απομακρυσμένη φυλακή υψηλής ασφάλειας που κρατείται, κάπου στα ορεινά της Σαρδηνίας.

Το περιβάλλον του ομολογεί πως ο διαβόητος αρχιμαφιόζος έχει αλλάξει εντυπωσιακά και ο δικηγόρος του δηλώνει πως έχει πλέον αποκηρύξει δια παντός το παρελθόν του.

Ο Dell’Anna, σήμερα 46 ετών, καταδικάστηκε σε ηλικία 23 ετών για τη σύναψη συμβολαίων θανάτου ενώ πλέον παραδίδει μαθήματα σε τάξεις των 20 δικηγόρων κάθε φορά (λόγω έλλειψης χώρου και αυξημένης ζήτησης). Οι παραδόσεις διαρκούν τρεις μήνες ενώ αυτή τη φορά ανάμεσα στους μαθητές θα περιλαμβάνονται δυο ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι: πρόκειται για τους δυο φυλακισμένους που έπαιξαν στην ταινία Caesar Must Die, που αναφέρεται στο πραγματικό ανέβασμα του έργου του Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρ» σε μια σημερινή πραγματική φυλακή της Ρώμης.

Ο πρώην αρχιμαφιόζος, εδώ και καιρό πραγματοποιεί αγώνα για τη μείωση των αυστηρών μέτρων ασφαλείας που διέπουν την κράτησή του αλλά κάτι τέτοιο διαφαίνεται απίθανο μια και θα απαιτούσε από τον ίδιο να γίνει πληροφοριοδότης των αρχών, εκθέτοντας την ίδια του την οικογένεια. Έχει μια γυναίκα και ένα γιο ήδη από την εποχή που βρισκόταν εκτός φυλακής. Μάλιστα, δημοσιεύει νομικού περιεχομένου άρθρα σε εξειδικευμένα περιοδικά και λαμβάνει κάποια μικρή αμοιβή για τα μαθήματα που παραδίδει.

Ο Dell’Anna, αν και τρόφιμος φυλακής ειδικών προδιαγραφών, κατάφερε να αποκτήσει πτυχίο νομικής όντας έγκλειστος και το 2012 του δόθηκε ειδική άδεια 14 ωρών προκειμένου να παραστεί στην απονομή του πτυχίου του.