Φάρσα η ιπτάμενη κάμερα κατά της αντιγραφής στο Βέλγιο

Μια καλοστημένη φάρσα του τμήματος επικοινωνίας και δημοσιογραφίας του Thomas Moore College ήταν τελικά η ιπτάμενη κάμερα που χρησιμοποιείται στην παρακολούθηση των σπουδαστών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Το εν λόγω άρθρο αναδημοσιεύτηκε από πολλά ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας στο εξωτερικό και την Ελλάδα και από τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τελικά, το βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube, που παρουσίαζε ένα ιπτάμενο αεροπλανάκι με ενσωματωμένη κάμερα να παρακολουθεί τους φοιτητές εν ώρα εξετάσεων, κατασκευάστηκε από τους φοιτητές και τους καθηγητές του τμήματος και στην ουσία ήταν μια διαφήμιση για το κολέγιο, αφού τελικά αναδημοσιεύτηκε από αρκετά μέσα και αυτός άλλωστε ήταν ο απώτερος στόχος.

Εξάλλου, η ιπτάμενη κάμερα είναι δύσκολο να αντικαταστήσει τους επιτηρητές, αφού έχει συνολική διάρκεια πτήσης μόλις 15 λεπτά. Όπως ανέφερε ο καθηγητής του κολεγίου Tom Rumes Thomas, “δεν είναι μόνο η μικρή διάρκεια πτήσης που κάνει αδύνατη τη χρήση των ιπτάμενων καμερών αλλά και ο χρόνος φόρτισης που φθάνει τη μία ώρα. Επίσης, είναι θορυβώδης και ογκώδης, ενώ ο αέρας που δημιουργούν οι έλικες πέταξε τα στυλό και τα απαντητικά φύλλα των μαθητών μακριά”.

Την ιδέα για τη δικιά τους ταινία την πήραν από το ηλεκτρονικό κατάστημα AMAZON, όπου το Δεκέμβριο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, αποκάλυψε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι με ιπτάμενα αεροπλανάκια (τύπου drones) θα φτάνουν στους πελάτες οι παραγγελίες που θα κάνουν μέσω του Amazon.com. Μάλιστα, όπως είχε γράψει το news, “πολλοί σκεπτικιστές αμφιβάλλουν πώς το συγκεκριμένο σύστημα μεταφοράς θα χρησιμοποιηθεί ποτέ μαζικά, ενώ αποδίδουν την σχετική φιλολογία σε τέχνασμα προβολής και δημοσιότητας”.

Φαίνεται ότι το τέχνασμα του Thomas Moore College πέτυχε το στόχο της προβολής και της δημοσιότητας, αφού όπως προειπώθηκε αναπαράχθηκε αρκετά.

Καλόγηρος Βασίλειος