Την συνέλαβαν γιατί κάλεσε την αστυνομία 15.000 φορές

Ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, με ένα απλό τηλεφώνημα στην αστυνομία. Με την πάροδο του χρόνου όμως, η Γιαπωνέζα από τη δυτική Οσάκα ενέταξε το έκτακτο στην καθημερινότητά της. Όταν τελικά συνελήφθη, είχε πραγματοποιήσει πάνω από 15.000 κλήσεις προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ είχε επανειλημμένα δεχτεί συστάσεις από τους αστυνομικούς να σταματήσει να καλεί χωρίς προφανή λόγο.

Οι ίδιοι, αναγκάστηκαν να μεταβούν 60 φορές σπίτι της πριν τελικά τη συλλάβουν, προσπαθώντας κάθε φορά να της εξηγήσουν πως δεν πρέπει να απασχολεί το αστυνομικό σώμα για μη επείγοντα περιστατικά. Στο αποκορύφωμα της αλλόκοτης δραστηριότητάς της, η 44χρονη γυναίκα είχε φτάσει να πραγματοποιήσει μέχρι και 927 κλήσεις μέσα σε μια μέρα. Πάντως δε θεωρείται πως πάσχει από κάποιας μορφής διανοητική ασθένεια, καθώς το περιεχόμενο των κλήσεών της δεν είχε κάποιον ειρμό (έστω φανταστικό)-απλώς ήταν κενό περιεχομένου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, ενδέχεται απλούστατα να ένιωθε μοναξιά. Σε κάθε περίπτωση, αντιμετωπίζει την κατηγορία της σκόπιμης παρεμπόδισης της αστυνομίας και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 3 έτη αλλά και πρόστιμο 5.000 δολαρίων.