Ενθουσιασμός στο Πακιστάν για το πρώτο “Pakistan Idol”

Στις οθόνες τους καθηλώθηκαν απόψε εκατομμύρια Πακιστανοί στο Ισλαμαμπάντ και σε άλλες μεγάλες πόλεις, για να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο του "Pakistan Idol", του διάσημου σόου μουσικών ταλέντων, γυρισμένο στη χώρα τους.

Το πρόγραμμα - πριν ακόμα παιχτεί το πρώτο επεισόδιο- έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέσα ενημέρωσης του Πακιστάν, ως μια "καμπή" τόσο στην ιστορία της μουσικής όσο και στα τηλεοπτικά δρώμενα της χώρας.  

"Αυτό δεν είναι μόνο ένα reality show, είναι η αρχή μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής που θα έχει πολλά σημεία καμπής. Η ζωή εκείνων που θα φτάσουν στον τελικό, θα είναι ανατρεπτική" έγραψε η εφημερίδα The News. 

To πακιστανικό Super Idol παρουσιάζει τραγουδιστές ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών, με στόχο να ανακαλύψει "εξαιρετικούς, και άγνωστους καλλιτέχνες για να τους φέρει στο προσκήνιο της μουσικής".

Η πρώτη audition που μεταδόθηκε απόψε, γυρίστηκε σε ένα εμπορικό κέντρο στο Καράτσι, στη επιτυχημένη "φόρμα" γυρισμάτων σε άλλες 150 χώρες. 

Ο νικητής θα πάει σπίτι του με τον τίτλο του "Ειδώλου του Πακιστάν" (Pakistan Idol), ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρία και ένα χρηματικό έπαθλο (αρκετά μεγάλο για τα δεδομένα του μέσου Πακιστανικού μισθού). 

Οι παραγωγοί λένε ότι οι συμμετοχή των υποψήφιων ταλέντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αν και ήταν κυρίως "αντρική" υπόθεση...