Όταν λείπουν τα αφεντικά… χορεύουνε οι γάτες

Έχουν χαρακτηριστεί απόμακρες και μυστικοπαθείς, ενώ συγκαταλέγονται στα πιο εγωιστικά πλάσματα στον πλανήτη. Ο λόγος για τις γάτες, οι οποίες θεωρούνται από πολλούς γλυκά και τρυφερά ζώα. Είναι όμως; Η καλλιτέχνιδα Imogen Semmler, είχε πρόσφατα μια θαυμάσια ιδέα.

Αποφάσισε να κινηματογραφήσει κρυφά τη δραστηριότητά τους, όταν τα αφεντικά τους λείπουν από το σπίτι. Όπως ομολόγησε και η ίδια, πάντα είχε απορία τι κάνουν τα αγαπημένα της τετράποδα, που τριγυρίζουν και σε τι μπελάδες μπλέκουν, χωρίς αυτή να έχει την παραμικρή ιδέα. "Επιστράτευσε" λοιπόν 18 γάτες, με τη σύμφωνη γνώμη των κυρίων τους, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Pussyfoot: The Cats of Erskineville”.

Οι δραστηριότητες του κάθε ζώου καταγράφηκαν επί τρεις ώρες και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Κάποιες περιπλανώνταν σε πολύ μακρινές αποστάσεις, κάποιες άλλες πάλι έμεναν σχεδόν ακίνητες, ενώ πολλές περιπολούσαν την "περιοχή" τους με πολύ επιθετικό και άγριο τρόπο. Απ’ ότι φαίνεται, μερικές γάτες προτιμούν να μπαινοβγαίνουν σε ξένα σπίτια ενώ άλλες να βρίσκονται με ομοίους τους και να παίζουν.

Τέλος, υπάρχουν και αυτές που αρέσκονται στα εσώρουχα των γειτόνων, τα οποία μάλιστα και παίρνουν μαζί τους! Κατά τη διάρκεια αυτού τουλάχιστον του πειράματος, δε σημειώθηκαν δολοφονίες ζώων! Τα αποτελέσματα και τα ευρήματα του πειράματος θα αναρτηθούν εντός των προσεχών ημερών στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pact.net.au/2013/10/tiny-stadiums-2013/