Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον Φάνο Καλοψιδιώτη μπροστά στα μάτια παιδιών

Μαφιόζικη εκτέλεση του Κύπριου επιχειρηματία - Είχε γλιτώσει από πληρωμένους εκτελεστές τον Ιούνιο του 2012

Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν χθες το βράδυ σε ανταλλαγή πυρών στο τουριστικό θέρετρο Αγία Νάπα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος είχε ξαναπέσει θύμα δολοφονικής ενέδρας τον Ιούνιο του 2012, αλλά τότε είχε γλιτώσει. Ο πατέρας του επιχειρηματία είχε επίσης δολοφονηθεί.

Το χθεσινό μακελειό έγινε την ώρα που ο Καλοψιδιώτης έβγαινε από μπαρ της Αγίας Νάπας μαζί με φρουρούς και φίλους του.

Τότε ένας άγνωστος άντρας με κουκούλα, τον προσέγγισε και τον πυροβόλησε. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους φρουρούς του επιχειρηματία, όπου ο δράστης – αλβανικής καταγωγής - έπεσε νεκρός.

Νεκροί είναι ακόμα και ένας αστυνομικός, ο οποίος συνόδευε φιλικά τον επιχειρηματία, και η γυναίκα του. 

Σύμφωνα με τον Πολίτη Κύπρου, το φονικό έγινε μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του ζεύγους (12 και 14 ετών), τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.

Πληροφορίες μιλούν και για δεύτερο δράστη, συνεργό του πρώτου, ο οποίος έχει διαφύγει και καταζητείται. 

Το χρονικό ενός... προαναγγελθέντος φόνου 

Πριν από περίπου δύο χρόνια, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πατέρα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Γιάννη Καλοψιδιώτη, έξω από το σπίτι του στο Παραλίμνι. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί. 

Το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2012, διαπράχθηκε πενταπλός φόνος στην ίδια οδό της Αγίας Νάπας (οδός Καταλυμάτων) όπου σκοτώθηκε χθες ο επιχειρηματίας. Στόχος, ήταν και τότε ο Φάνος Καλοψιδιώτης. Τότε, νεκροί έπεσαν τρεις Ελληνοκύπριοι και δύο Ρουμάνοι, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που ανήκε στον επιχειρηματία. 

Για την υπόθεση του πενταπλού φονικού καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου σε πέντε φορές ισόβια φυλάκιση, οι Έλληνες Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσιος Τσεχιλίδης.