Ο μεγάλος φόβος είναι η αναζωπύρωση στα μέτωπα κατά τη διάρκεια της νύχτας
Για τρίτη μέρα συνεχίζεται στην Κύπρο η μάχη με την πύρινη λαίλαπα, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Η χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών μετέτρεψε σε «κρανίου τόπο» πάνω δέκα πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα πυκνού δάσους και άφησε πίσω τους νεκρούς.
Δύο δασοπυροσβέστες έχασαν την ζωή τους ενώ τρεις άνδρες, που ήρθαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα, νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Αργά το απόγευμα η κατάσταση καλυτέρευσε στα χωριά Σπήλια και Κούρδαλι, αλλά παραμένει επικίνδυνη στα χωριά Αγία Ειρήνη και τα Καννάβια.
Ο μεγάλος φόβος είναι η αναζωπύρωση στα μέτωπα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι και πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Οι εναέριες ρίψεις νερού έχουν σταματήσει και πολλά χωριά στο βόρειο μέρος έχουν εκκενωθεί προληπτικά.
Ισραηλινοί πιλότοι, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, χαρακτήρισαν πάρα πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης , λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Το απόγευμα έφθασε πυροσβεστικό αεροπλάνο από την Ιταλία και αργότερα αναμένονται τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία.
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προσφέρει δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος και η Λευκωσία αποδέχτηκε τη βοήθεια, νοουμένου ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».
Επίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποβάλει αίτημα και στη Ρωσία για παροχή βοήθειας ενώ ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Άιντα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι στο έργο της κατάσβεσης είναι έτοιμη να βοηθήσει και η Ειρηνευτική Δύναμη.