Ο τραγικός επίλογος ενός μακρόχρονου και επίπονου δράματος, γράφτηκε σήμερα στην Κύπρο για την οικογένεια του αγνοούμενου Γεώργιου Φορή από την Άσσια, με την κηδεία των οστών του, η οποία τελέστηκε το πρωί. Η ιστορία του συγκλόνισε το παγκύπριο, προκαλώντας έντονη αναστάτωση όχι μόνο στα παιδιά του, αλλά και γενικότερα σε όλους τους συγγενείς αγνοουμένων.
Όταν η οικογένεια ειδοποιήθηκε για την ανεύρεση των οστών του δικού τους ανθρώπου, ξεκινούσε για αυτούς ένα άλλο μαρτύριο. Οι φόβοι και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, όταν παρέλαβαν μεν τα οστά, τα οποία όμως αποδείχτηκε ότι δεν άνηκαν στον Γεώργο Φορή. Και ένας νέος κύκλος μαρτυρίου ξεκινούσε για τους ίδιους, σύμφωνα με το philenews.com, καθώς συν τοις άλλοις, είχαν να αντιμετωπίσουν και αρνητική στάση των τεχνοκρατών της ΔΕΑ, οι οποίοι αρχικά δεν ήθελαν να παραδεχτούν το λάθος τους. Τελικά η οικογένεια δικαιώθηκε, ωστόσο, η τελευταία πράξη του δράματος άνοιξε στην οικογένεια ακόμα μια πληγή.
Ο Γολγοθάς για την οικογένεια Φορή, όπως άλλωστε και για τις τόσες άλλες οικογένειες αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής, ξεκίνησε σχεδόν πριν από 41 χρόνια, όταν ο Γεώργιος Φορής ήταν 55 ετών τότε, πραματευτής το επάγγελμα και πατέρας πέντε παιδιών. Ο Γ. Φορής ήταν ένας από τους 70 άμαχους που οδηγήθηκαν σε άγνωστη κατεύθυνση με τη συνοδεία Τούρκων στρατιωτών. Τον περασμένο Οκτώβριο, η οικογένεια του Γεώργιου Φορή ειδοποιήθηκε από τη ΔΕΑ ότι ανευρέθησαν τα οστά του. Ο γιος του, Χρίστος Φορής. μετέβη στο ανθρωπολογικό εργαστήριο για να παραλάβει τα οστά. Όταν είδε τα οστά, διαπίστωσε ότι στη σιαγόνα υπήρχαν αρκετά σφραγίσματα σε δόντια. Αυτό τον προβλημάτισε ιδιαίτερα, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα αδέλφια του, δεν θυμούνταν ο πατέρας τους να είχε τόσα πολλά σφραγίσματα. Κατόπιν διαβούλευσης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, αποφάσισαν να ζητήσουν από τη ΔΕΑ όπως διενεργηθεί επανεξέταση. Αντιμετώπισαν ωστόσο απροθυμία και τότε ξεκίνησαν διαδικασίες για ταυτοποίηση των οστών σε εργαστήρια του εξωτερικού.
Τα ινστιτούτα του εξωτερικού τους ενημέρωσαν ότι για να αποσταλούν τα οστά χρειαζόταν ειδική άδεια από τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας και παράλληλα έπρεπε τα οστά να περάσουν από ειδική διαδικασία. Η οικογένεια ακολούθως αποτάθηκε στο Ινστιτούτο Γενετικής. Στις 31 Δεκεμβρίου 2014, η ΔΕΑ παρέδωσε στην οικογένεια τα οστά του αγνοούμενου Γεώργιου Φορή. Στην παραλαβή παρευρέθησαν και λειτουργοί του Ινστιτούτου Γενετικής και όταν η οικογένεια υπέγραψε, ταυτόχρονα τα οστά παραδόθηκαν στο Ινστιτούτο για να γίνει η επανεξέταση. Στις 10 Φεβρουαρίου, το Ινστιτούτο Γενετικής παρέδωσε την έκθεση που ετοίμασε στην οικογένεια με την οποία τους ενημέρωναν ότι τα οστά που παρέλαβαν δεν ανήκουν μόνο στον Γ. Φορή, αλλά και σε ακόμη τρία πρόσωπα.