Κύπρος: Αρχιεπίσκοπος και Μουφτής συμφώνησαν στη συνύπαρξη

Εκεί που η πολιτική αποτυγχάνει, ο θεός (ή Αλλάχ) κάνει θαύματα!  

Σε μια "θρησκευτική", παράλληλη διαπραγμάτευση, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσοστόμος και ο Μουφτής Ταλίπ Αταλάϊ συμφώνησαν ότι μόνος δρόμος για το μέλλον της Μεγαλονήσου είναι η συνύπαρξη.  

"Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την συνεργασία, την επικοινωνία και την συνύπαρξη στην Κύπρο" τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι συναντήθηκαν στην κατοικία του Σουηδού πρέσβη στη Λευκωσία, Κλάους Γκίερσοου.

Ο Μουφτής- ο οποίος έχει γεννηθεί στην επαρχία Εντερμλί της Τουρκίας και εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου μετά το 1974- ήρθε στις περιοχές ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα κατεχόμενα. 

Στην ανακοίνωση, οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες καλωσορίζουν την αποφασιστικότητα των πολιτικών ηγετών των δύο κοινοτήτων να αρχίσουν ξανά διαπραγματεύσεις με τρόπο αποδοτικό και διατυπώνουν την ελπίδα ότι θα φθάσουν σε μια λύση.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έστειλε το μήνυμα ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στο νησί συνεργάζονται και υπάρχει μεταξύ τους αγάπη και αλληλοκατανόηση. Σημείωσε ακόμη ότι ο ρόλος της Άγκυρας στις συνομιλίες είναι ζωτικής σημασίας.

Ο Μουφτής δήλωσε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες στέλνουν μήνυμα ειρήνης και μιλούν διαφορετική γλώσσα από τους πολιτικούς.