Δε φαίνεται φως στο τούνελ του αδιεξόδου των ΗΠΑ

Όταν το αμερικανικό κράτος έχει κατεβάσει ρολά και το μόνο σχόλιο μετά από μια συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου είναι "ήταν μια ευγενική συνομιλία", καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλά.

Η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τους επικεφαλής Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων κατέληξε ουσιαστικά σε αδιέξοδο.

Και το κράτος παραμένει... κλειστό!

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, επέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σχετικά με τον προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ότι θα ασκήσει βέτο σε κάθε πρόταση για τμηματική αποκατάσταση της χρηματοδότησης.

Στη συνάντηση εκτός του κ Μπόνερ μετείχαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ, ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακκόνελ και η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.