Ποιος Αμερικανός είναι πιο πλούσιος από τον Μπαράκ Ομπάμα;

Ο συνιδρυτής της εταιρείας λογισμικού Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραμένει και φέτος ο πλουσιότερος Αμερικανός καθώς η περιουσία του εκτιμάται ότι αγγίζει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η περιουσία του Γκέιτς- ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας εδώ και 20 χρόνια- αυξήθηκε κατά 6 δισ. σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με το νέο ετήσιο κατάλογο των 400 πλουσιότερων Αμερικανών του περιοδικού Forbes. 

Όπως και πέρσι, δεύτερος κατατάσσεται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο επικεφαλής του ομίλου Berwshire Hathaway, με 58,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθεί ο Λάρι Έλισον, ο συνιδρυτής της εταιρείας Oracle με 41 δισ. δολάρια ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ, με περιουσία 36 δισ. ο καθένας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι 10ος, με 31 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 48 γυναίκες και, για πρώτη φορά, στην 327η θέση μια διαφυλική, η Τζένιφερ Πρίτσκερ, κληρονόμος των ξενοδοχείων Hyatt, που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως αντισυνταγματάρχης Τζέιμς Πρίτσκερ.

Τον περασμένο Μάιο, ο 57χρονος Γκέιτς έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Όσο για τον Αμερικανό πρόεδρο, μπορεί αν είναι famous αλλά δεν είναι τόσο rich όσο ίσως φανταζόμαστε. Τα περιουσιακά στοιχεία του  Μπαράκ Ομπάμαδεν ξεπερνούν τα 8.5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις του προεδρικού ζεύγους και έτσι δεν είναι καν στη λίστα.