Σκότωσαν τον πρώην σωματοφύλακα του Μαντέλα με όπλο taser

Νεκρός από όπλο ηλεκτρισμού taser αστυνομικού έπεσε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών ο πρώην σωματοφύλακας του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και πολλών διάσημων καλλιτεχνών, Νόρμαν Όστερμπρουκ, σε ηλικία 43 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Όστερμπρουκ επιχείρησε να μπει γυμνός στο σπίτι ενός γείτονά του στο Κάτλερ Μπέι Στέιτς, στο νότιο Μαϊάμι. Μία γειτόνισσα τον είδε, άρχισε να φωνάζει και, μαζί με τον άνδρα της, τον ξυλοκόπησαν. Η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία, αλλά ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 43χρονο και ένας από αυτούς τον έπληξε με ένα όπλο τέιζερ. Ο Όστερμπρουκ πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Η εφημερίδα Miami Herald αναφέρει ότι ο Όστερμπρουκ είχε μετακομίσει πρόσφατα στο Μαϊάμι από τη Νέα Υόρκη, μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο μικρά παιδιά του. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως σωματοφύλακας του Μαντέλα, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε για πολλές διασημότητες, όπως για τη Λέιντι Γκάγκα, την Μπιγιονσέ, τη Ριάνα, τη Ναόμι Κάμπελ και την Πάρις Χίλτον. Είχε ιδρύσει μια ιδιωτική εταιρεία στην Ολλανδία, με παράρτημα στη Νέα Υόρκη, όμως τα τελευταία χρόνια είχε εθιστεί στα ναρκωτικά και είχε εισαχθεί πολλές φορές σε κλινικές για αποτοξίνωση.