Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ είναι γένους… θηλυκού !

Μία κρυφή πλευρά του αποκαλύπτει μέσω δήλωσής του, που αναγνώσθηκε από την εκπομπή Today του αμερικανικού δικτύου NBC News, ο καταδικασθείς για τη μεγαλύτερη διαρροή διαβαθμισμένων αμερικανικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ, Μπράντλεϊ Μάνινγκ.

"Καθώς βρίσκομαι στη μετάβαση προς τη νέα φάση της ζωής μου, θέλω όλοι να ξέρουν τον πραγματικό εαυτό μου. Είμαι η Τσέλσι Μάνινγκ, είμαι γένους θηλυκού", αναφέρει στη δήλωσή του ο 25χρονος Μάνινγκ, που μάλιστα ζητά από εδώ και στο εξής να αναφέρονται όλοι στο πρόσωπό του με το νέο του όνομα και τη θηλυκή αντωνυμία, ενώ εκφράζει την επιθυμία του να αρχίσει ορμονοθεραπεία το συντομότερο δυνατόν.

Ο δικηγόρος του Μάνινγκ, Ντέιβιντ Κουμπς, δήλωσε στην εκπομπή ότι περιμένει πως ο Μάνινγκ, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών σε στρατιωτική φυλακή, θα πάρει χάρη από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Μάνινγκ, πρώην αναλυτής πληροφοριών, καταδικάσθηκε επειδή διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks περισσότερους από 700.000 διαβαθμισμένους φακέλους, βίντεο από το πεδίο της μάχης και διπλωματικά τηλεγραφήματα. Ο Κουμπς υποστήριξε πως ο στρατιώτης ενδέχεται να πάρει χάρη σε επτά χρόνια.