Ακροδεξιά βιβλία διάβαζε ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Μέχρι σήμερα, οι αδελφοί Τσαρνάεφ που αιματοκύλισαν τη Βοστόνη με διπλή βομβιστική επίθεση την ημέρα του Μαραθωνίου, 15 Απριλίου του 2013, θεωρούνταν δύο μεμονωμένοι τζιχαντιστές, που λειτούργησαν αυτόνομα, χωρίς εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση.

 

Ωστόσο, αυτή η θεωρία φαίνεται να αλλάζει έπειτα από  αποκαλύψεις του BBC για τον μεγαλύτερο αδερφό, τον Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης τους.

  Σύμφωνα με την εκπομπή "Panorama" του βρετανικού δικτύου, ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, λίγο καιρό πριν από τις επιθέσεις διάβαζε ακροδεξιά αμερικανικά βιβλία και ήταν συνδρομητής σε εκδόσεις σχετικές με την ανωτερότητα της λευκής φυλής και  κυβερνητικές θεωρίες συνωμοσίας. 

Μάλιστα, στην κατοχή του είχε άρθρα τα οποία υποστήριζαν ότι οι επιθέσεις της 9ης Σεπτεμβρίου και της Οκλαχόμα ήταν κυβερνητικές συνωμοσίες. 

Επιπλέον,διάβαζε και βιβλία όπως "Ο βιασμός των δικαιωμάτων στα όπλα" και "Ο Χίτλερ είχε δίκιο". 

Όπως μετέδωσε το BBC, ο Ταμερλάν, παρότι είχε ασπαστεί το Ισλάμ , ενώ διέθετε και αρκετό υλικό για μαζικές δολοφονίες ανθρώπων.

Ο δεύετερος βομβιστής, ο  19χρονος Τζοκάρ έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί για τον θάνατο 3 ανθρώοων και τον τραυματισμό 183 και, εάν κριθεί ένοχος από την αμερικανική δικαιοσύνη, κινδυνεύει με την θανατική ποινή