Έβαλε μπρος το αυτοκίνητο και παρέσυρε ανθρώπους αδιακρίτως

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας οι αρχές στο Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, συνέλαβαν έναν άνδρα 38 ετών ο οποίος φέρεται να έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς που έκαναν τη βόλτα τους στην δημοφιλή Βένις Μπιτς του Λος Άντζελες, σκοτώνοντας μια Ιταλίδα τουρίστρια και τραυματίζοντας άλλα 11 άτομα. Ένας από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι δυο σοβαρά. Η άτυχη Ιταλίδα βρισκόταν στο Λος Άντζελες για το μήνα του μέλιτος.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες ανέφερε ότι ο Νέιθαν Κάμπελ, 38 ετών, συνελήφθη αφού το αυτοκίνητό του, που παρέσυρε τους πεζούς, εντοπίστηκε στη γειτονική Σάντα Μόνικα όπου κατοικεί ο ύποπτος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε βάλει στο στόχαστρο τους πεζούς. Ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που προβλήθηκε στο κανάλι ABC δείχνει τον οδηγό να παρκάρει το όχημα, ένα σκουρόχρωμο Ντοτς Άβεντζερ και να βγαίνει έξω για να κοιτάξει το πλήθος. Κατόπιν ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητο και το οδηγεί πάνω στο πλήθος. Στη συνέχεια βάζει την όπισθεν, κάνει αναστροφή και κινείται προς μια άλλη ομάδα πεζών ενώ οι άνθρωποι τρέχουν αλαφιασμένοι να σωθούν.

Μία εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο Κάμπελ συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο αλλά δεν έδωσε διευκρινίσεις για το κίνητρό του ή για το αν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ. Η εγγύηση για την αποφυλάκισή του ορίστηκε στο 1 εκατομμύριο δολάρια.