Τα θύματα του απαγωγέα του Κλίβελαντ σπάνε τη σιωπή τους

Τη σιωπή τους αποφάσισαν να σπάσουν, λίγους μήνες μετά την απελευθέρωση τους, οι τρεις γυναίκες που πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια κλεισμένες στη φυλακή του απαγωγέα του Κλίβελαντ, Αριέλ Κάστρο.

Οι τρεις γυναίκες, ανανεωμένες και με εντελώς διαφορετική όψη, μίλησαν σε ένα βίντεο στο YouΤube ευχαριστώντας όλους όσους τις στήριξαν ηθικά και οικονομικά και τις βοήθησαν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμη: Στο μυαλό ενός θύματος απαγωγής: πώς υπομένει και πώς επανέρχεται

Η Amanda Berry, η Gina DeJesus και η Michelle Knight είπαν ότι χωρίς τη βοήθεια των συγγενών, των φίλων και των απλών ανθρώπων δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτή την "καταδίκη" ή από αυτή την "κόλαση" όπως χαρακτήρισαν την περιπέτεια τους.

"Μπορεί να πήγα στην κόλαση και να επέστρεψα αλλά είμαι αρκετά δυνατή για να περπατήσω μέσα στην κόλαση με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και το κεφάλι μου ψηλά" είπε η Μισέλ Νάιτ και συνέχισε "δεν θα αφήσω αυτή την κατάσταση να ορίσει το ποια είμαι. Εγώ θα ορίσω την κατάσταση. Δεν θέλω να με καταπιεί το μίσος".

Οι τρεις γυναίκες εξαφανίστηκαν από το 2002 μέχρι το 2004 όταν ήταν 14, 16 και 20 ετών. Βρέθηκαν στις 6 Μαΐου αφότου η Berry κατάφερε να σπάσει την πόρτα και να αναζητήσει βοήθεια.