Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον βομβιστή της Βοστόνης

Ο βασικός ύποπτος για την βομβιστική επίθεση τον Απρίλιο στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, Τζοκάρ Τσαρνάεφ, παραπέμφθηκε σήμερα σε δίκη με την κατηγορίες του φόνου τεσσάρων ατόμων και τη χρήση όπλου μαζικής καταστροφής.

Ο 19χρονος Τσαρναεφ αντιμετωπίζει συνολικά 30 κατηγορίες που συνδέονται με τις εκρήξεις της 15ης Απριλίου,από τις οποίες  σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 260.

Ένα τέταρτο θύμα, ένας αστυνομικός, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον ίδιο και τον αδελφό του κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού  για τον εντοπισμό και την σύλληψη τους, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές.

Δεκαεπτά από αυτές κατηγορίες θα μπορούσαν να επιφέρουν την ποινή των ισοβίων ή ακόμα και την ποινή του θανάτου, ενα ο Τσερνάεφ κριθεί ένοχος.  

Ο αδελφός του κατηγορουμένου Τζοκάρ, ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ, σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία, δύο ημέρες μετά από τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθώνιου, είχαν περιγραφεί ως χύτρες-βόμβες, γεμάτες  με θραύσματα και καρφιά.