Κατέρρευσε γέφυρα στην Ουάσινγκτον

Kαταστροφή μεγάλης έκτασης σε γέφυρα στην Ουάσινγκτον. Μέρος γέφυρας επάνω από τον ποταμό Σκάγκιτ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον κατέρρευσε με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα να έχουν πέσει μέσα στο νερό, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 
 

Δύο από τους τρεις ανθρώπους που διασώθηκαν από τον ποταμό νοσηλεύονται με υποθερμία, δήλωσε ο Γκίβεν Κατς, εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν νεκροί από το ατύχημα. "Οι διασώστες δεν πιστεύουν ότι παραμένει κάποιος μέσα στο νερό", δήλωσε.
Οι αρχές περιμένουν επιβεβαίωση για τα αίτια της κατάρρευσης, δήωλσε ένας δεύτερος εκπρόσωπος της κομητείας Σκάτζιτ, ο Τζιμ Μάρτιν. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μπορεί να προκλήθηκε από ένα φορτηγό, πιθανόν υπερφορτωμένο, προσέκρουσε στη δομή της γέφυρας ακριβώς πριν αυτή καταρρεύσει.

Ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό κι ένα ρυμουλκούμενο όχημα έπεσαν στο νερό, 40 μέτρα κάτω από τη γέφυρα, και τρεις άνθρωποι που βρρίσκονταν σ' αυτά διασώθηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σιάτλ Τάιμς". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις τοπικές αρχές, η γέφυρα κατασκευάσθηκε το 1955 και κατέρρευσε γύρω στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα, 05:00 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) σε μήκος περίπου 140 μέτρων.

Η γέφυρα βρίσκεται στον Διαπολιτειακό Αυτοκινητόδρομο 5, τον κύριο αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Σηάτλ με το Βανκούβερ στον Καναδά, στο σημείο που περνά πάνω από από τον ποταμό Σκάτζιτ ανάμεσα στις πόλεις Μάουντ Βέρμοντ και Μπέρλινγκτον, 90 χλμ. βορείως του Σιάτλ.

Η εν λόγω γέφυρα βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, περίπου 60 μίλια βόρεια του Σιάτλ και διαθέτει τέσσερις λωρίδες. Άγνωστος παραμένει ο λόγος που προκάλεσε την κατάρρευσή της. Το υπουργείο Μεταφορών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.
 
 

Η γέφυρα κατασκευάστηκε, σύμφωνα με το National Bridge Inventory Database, το 1955 και αποτελεί την κύρια οδό επικοινωνίας μεταξύ του Σιάτλ και του Βανκούβερ του Καναδά.

Το γραφείο του Σερίφη του Σκάγκιτ κάνει έκκληση μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης προς τους πολίτες να μην κινούνται στην περιοχή και να μην χρησιμοποιούν τα κινητά τους καθώς το δίκτυο τηλεπικοινωνιών είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, τον Αύγουστο του 2007, μια γέφυρα 305 μέτρων, πάνω από το Μισισιπή, κατέρρευσε στη Μινεσότα. 13 άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους και άλλοι 13 είχαν τραυματιστεί. Τότε οι εμπειρογνώμονες είχαν βρει ολόκληρα κομμάτια της μεταλλικής κατασκευής που ήταν προβληματικά και εκτός προδιαγραφών.

Το νέο περιστατικό στην Ουάσινγκτον εγείρει εκ νέου ανησυχίες για την ασφάλεια των υποδομών της χώρας.