Ομπάμα: Η Αμερική είναι στο πλευρό σας

Ο Αμερικανός πρόεδρος,Μπαράκ Ομπάμα, υποσχέθηκε την Τρίτη να διαθέσει όλους τους απαραίτητους πόρους, για να βοηθήσει στη διάσωση και την προσπάθεια ανάκαμψης των κατοίκων της  Οκλαχόμα,  στον απόηχο του περάσματος τους καταστροφικού  ανεμοστρόβιλου που ισοπέδωσε το προάστιο Μουρ.

"Οι άνθρωποι του Μουρ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η χώρα τους θα σταθεί στο πλευρό τους, για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται", δήλωσε ο Ομπάμα στο διάγγελμα του από τον Λευκό Οίκο. 

“Εκεί που υπήρχαν υπνοδωμάτια και τα καθιστικά και  τάξεις, τώρα υπάρχει ένα κενό. Θα πρέπει να ξαναγεμίσουμε αυτούς τους χώρους  με αγάπη”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία.

Για εκείνους που επλήγησαν άμεσα από τον ανεμοστρόβιλο, εκτός από την ομοσπονδιακή βοήθεια, ο Ομπάμα δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα θα παρέχει κατάλυμα στις άστεγες και εκτοπισμένες οικογένειες.

Εν τω μεταξύ, η σημαία στο Αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, κυματίζει μεσίστια προς  τιμή των θυμάτων του φονικού ανεμοστρόβιλου.