Μ.Νάιτ: Η τραγική ιστορία της 3ης κοπέλας της “φυλακής” του Οχάιο

Eνός κακού μύρια έπονται και όταν πέφτει φως σε μια τόσο σκοτεινή ιστορία, όσο αυτή της απαγωγής των τριών γυναικών του Οχάιο, συνήθως αποκαλύπτονται και παράλληλες τραγικές ιστορίες.

Η λιγότερο γνωστή από τις 3 κοπέλες – αλλά ίσως και η πιο τραγική φιγούρα- είναι η Μισέλ Νάιτ. Το ένα από τα τρία θύματα του Κάστρο που εξαφανίστηκε πρώτο, σε ηλικία 20 ετών, τον Αύγουστο του 2002.

Εκτός από τα 11 χρόνια που πέρασε στο υπόγειο του απαγωγέα του Κλίβελαντ, εκτός από τις ατελείωτες σκοτεινές ώρες που έζησε κλειδωμένη και δεμένη στο υπόγειο του σπιτιού, τις 5 αποβολές τις οποίες της προκάλεσε ο Κάστρο αφήνοντας την να λιμοκτονεί και χτυπώντας την στην κοιλιά, η Νάιτ είχε και άλλες τραγικές στιγμές στη ζωή της.

Η 32χρονη σήμερα κοπέλα, είχε πέσει θύμα βιασμού όταν πήγαινε ακόμη σχολείο. Αυτό αποκάλυψε η γιαγιά της μιλώντας στον αμερικανικό Τύπο. Από το βιασμό της γέννησε ένα αγοράκι. Λίγο αργότερα έχασε την επιμέλεια του και το παιδί μεταφέρθηκε σε ίδρυμα σύμφωνα με το δίκτυο 19 Action News.

Ενώ οι άλλες δυο απαχθείσες, η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς βγήκαν από το νοσοκομείο η Νάιτ παραμένει μέσα. Σύμφωνα με τη γιαγιά της, πάσχει από αγχώδεις διαταραχές. Η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή ενώ οι γιατροί θα την υποβάλουν σε εγχειρίσεις ανάπλασης προσώπου καθώς έχει υποστεί σοβαρά τραύματα και παραμορφώσεις από τις γροθιές και τα χτυπήματα του Κάστρο.

Ο πρώτος που την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ήταν ο αδελφός της, Φρέντι. Όπως περιγράφει ο ίδιος ήταν “χλωμή σαν φάντασμα”. “Ήταν σαν να έλεγε 'αγκάλιασε με'. Ήταν χαρούμενη. Την αγκάλιασα αλλά ποτέ δεν θα μπορέσω να την αγκαλιάσω αρκετά για να θεραπεύσω όλα όσα υπέστη” προσθέτει.

Η μητέρα της, Μπάρμπαρα Νάιτ, λέει πως θα βοηθήσει την κόρη της όσο μπορεί. Όπως είπε, η Μισέλ θέλει να ξεκινήσει μια νέα ζωή, να κάνει οικογένεια.

Αντίθετα με τις Μπέρι και Ντεζεζούς, που ήταν οι δυο πιο γνωστές αγνοούμενες του Οχάιο, η Νάιτ δεν έτυχε ανάλογης μεταχείρισης από την αστυνομία. Αφενός μεν ήταν ενήλικη όταν εξαφανίστηκε. Αφετέρου επειδή είχε περάσει τις τραγικές ιστορίες με το βιασμό και την απώλεια του παιδιού της, οι αρχές υπέθεσαν ότι το έσκασε κι έτσι η αναζήτηση της σταμάτησε πολύ γρήγορα...