Μέσα στο σπίτι του απαγωγέα του Κλίβελαντ

Ολοένα και περισσότερες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την υπόθεση απαγωγής και απελευθέρωσης -μετά από 10 χρόνια- των τριών κοριτσιών στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Ο γιος ενός από τους συλληφθέντες, του 52χρονου Άριελ Κάστρο, αποκάλυψε στην Daily Mail ότι ο πατέρας του, είχε απαγορεύσει σε όποιον έμπαινε στο σπίτι να πάει στο υπόγειο, στο γκαράζ και στην σοφίτα και είχε βάλει απαραβίαστες κλειδαριές σε όλες τις πόρτες που οδηγούσαν σε αυτά τα μέρη του σπιτιού. Μάλιστα “δεν δίσταζε να μας χτυπήσει αν τον παρακούγαμε” λέει σοκαρισμένος; ο 31χρονος Άντονι Κάστρο, ο οποίος αποκάλυψε ότι κάποτε ο πατέρας του είχε σπάσει στο ξύλο την μητέρα του, με την οποία χώρισε το 1990.

Πατέρας και γιος ποζάρουν χαμογελαστοί στην κουζίνα του σπιτιού τους το 2001, μπροστά στην κλειδωμένη πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο και στην απαχθείσα τότε Μισέλ Νάιτ

Από τα πολλά περίεργα περιστατικά, ο Άντονι Κάστρο θυμάται χαρακτηριστικά αυτό: “σχεδόν πριν τρεις εβδομάδες με ρώτησε αν πίστευα ότι η αστυνομία θα έβρισκε ποτέ το ένα από τα θύματα του, την Αμάντα Μπέρι και εγώ του είπα ότι πιθανότατα είναι νεκρή, μετά από τόσα χρόνια. Τότε αυτός με κοίταξε και με ρώτησε: Αλήθεια; Έτσι νομίζεις” .

 

Ο Άριελ Κάστρο μπροστά στην ίδια πόρτα το 2001, μαζί με την τότε σύντροφό του

Η Αμάντα Μπέρι και η Τζίνα Ντεζεζούς είχαν εξαφανιστεί το 2004 όταν ήταν ακόμα στην εφηβεία τους. Η Ντεζεζούς ήταν 14 και η Μπέρι 16 ετών όταν απήχθησαν καθώς διένυαν την απόσταση από τις κατοικίες τους στο σχολείο όπου φοιτούσαν, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Η τρίτη γυναίκα, η Μισέλ Νάιτ, είχε εξαφανιστεί το 2000 όταν ήταν μόλις 20 ετών.

Οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν μετά από μαρτυρία ανθρώπου που τις είδε σε μικρή απόσταση από το σπίτι όπου κρατούνταν,στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και τώρα ψυχολόγοι και άνθρωποι που έζησαν παρόμοιες περιπέτειες υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν ψυχολογική υποστήριξη ώστε να καταφέρουν να επανενταχθούν ως μέλη της κοινωνίας,