Ελληνικό κατάστημα φέρνει τις μυρωδιές του Πάσχα στη Νέα Υόρκη

Η 25χρονη Κατερίνα Ιλιάδη μπορεί να ζει στη μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη αλλά είναι αποφασισμένη να δείξει σε όλους τι εστί ελληνική κουζίνα. Το μαγαζί της, το Greek International Food Market στο West Roxbury περιέχει τα πάντα: παραδοσιακό ελληνικό γιαούρτι, μέλι από την Αττική, φέτα, τσάι του βουνού, μαριναρισμένο χταπόδι, τζατζίκι και πολλά άλλα.

Μάλιστα με αφορμή το Πάσχα αποφάσισε να γεμίσει τα ράφια της με παραδοσιακά προϊόντα που τρώμε τις μέρες της Λαμπρής: τσουρέκι και κοκορέτσι, με τις παραδοσιακές συνταγές. Έχει ακόμη και λαμπάδες. Όπως δε λέει μιλώντας στη Boston Globe, αποφάσισε να κάνει 200 κοκορέτσια, τα οποία πολλοί Νεοϋορκέζοι έσπευσαν να κάνουν... ρεζερβέ. Είναι Μεγάλη Τετάρτη και τα έχει πουλήσει όλα. Όπως λέει η ίδια οι πελάτες της έρχονται από πολλά χιλιόμετρα μακρυά για να τα πάρουν.

“Στην Ελλάδα διακοπές σημαίνει πολύ φαγητό, οικογένεια, μουσική και χορός” λέει η ίδια.

Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι, ομογενείς και μη, που επισκέπτονται το κατάστημα της όχι τόσο για να αγοράσουν κάτι, όσο για να περιηγηθούν και να μάθουν. “Πάντα λέω ότι είναι ένα σημείο συνάντησης παρά ένα κατάστημα τροφίμων” λέει η ίδια.