Ομπάμα : Η χρήση χημικών όπλων άλλαξε το παιχνίδι παγκοσμίως

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε σήμερα στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος κυρίως στο θέμα των βομβιστικών επιθέσεων της Βοστόνης, την κατάσταση στη Συρία και σε θέματα εσωτερικής πολιτικής και οικονομίας.

Σχετικά με την Βοστόνη, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το FBI επιτέλεσε το καθήκον του αλλά  οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται. "Δεν θα σταματήσουμε τις ζωές μας, θα συνεχίσουμε να τρέχουμε σε Μαραθώνιους και στο μεταξύ θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε στο μέλλον τέτοιες επιθέσεις" είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος τόνισε ότι οι ρώσικες μυστικές υπηρεσίες "συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας και μας βοήθησαν πολύ σχετικά με τον μεγαλύτερο αδερφό και την μητέρα των δύο αδελφών Τσερνάεφ".

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της χρήσης χημικών όπλων στην Συρία, λέγοντας ότι υπάρχουν αποδείξεις "αλλά δεν ξέρουμε πότε που και από ποιον. Δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα".  Η χρήση χημικών όπλων άλλαξε το παιχνίδι όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά για ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος " αλλά πρέπει να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες πριν αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες".

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε και στην οικονομία της χώρας λέγοντας ότι "συνεχίζονται οι  συζητήσεις με τους Ρεπουμπλικανούς για μια συμφωνία σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος, αν και οι αυτόματες περικοπές που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου έχουν επιβραδύνει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ και οδήγησαν σε απώλειες θέσεων εργασίας".