Χτίζουν στρατό και για τον κυβερνοχώρο οι ΗΠΑ

Στρατό και για το διαδικτυακό πόλεμο οργανώνουν οι ΗΠΑ, καθώς εντείνουν τις προσπάθειες για τη διαμόρφωση "πολεμιστών του κυβερνοχώρου" προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες απειλές που δέχονται από το διαδίκτυο.

Οι στρατιωτικές ακαδημίες περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους όλο και περισσότερα "μαθήματα" στα οποία οι δόκιμοι αγωνίζονται σε εξελιγμένες ασκήσεις cyber - μάχης και εξοικειώνονται στη θεωρία και την πρακτική του κυβερνοπολέμου.

Οι τακτική αυτή δεν είναι καινούρια για τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Η εκπαίδευση στο διαδίκτυο μετρά πάνω από δέκα χρόνια, ωστόσο, σύμφωνα με τη Guardian, έχει λάβει νέες διαστάσεις. Κι αυτό γιατί, συρρέουν οι προειδοποιήσεις για εξοντωτικές επιθέσεις σε κρίσιμα δίκτυα από εχθρικά κράτη ή οργανώσεις.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κυβερνοχώρος αντιμετωπιζόταν μία ασαφής επιδίωξη. Τώρα όμως, θεωρείται ένα από τα πιο κρίσιμα πεδία πολέμου με το διευθυντή της εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, James Clapper, να δηλώνει ότι οι διαδικτυακές απειλές βρίσκονται πρώτες σε προτεραιότητα.