Προεδρική “μάζωξη” στο Ντάλας

Σπάνια βλέπεις πρώην και νυν "κατοίκους" του Οβάλ γραφείου να συγκεντρώνονται όλοι μαζί, συνοδεία των πρώτων κυριών με αφορμή ένα γεγονός, μικρότερης ή μεγαλύτερης σημασίας.

Αφορμή για τη σημερινή "μάζωξη" των προέδρων Μπους (πατήρ και υιού), Κλίντον, Κάρτερ και Ομπάμα τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Τζωρτζ Μπους στο Southern Methodist University στην πόλη Ντάλας του Τέξας.

Την εκδήλωση "κοσμούν" με την εμφάνισή τους και οι πρώτες κυρίες Μισέλ Ομπάμα, Λάουρα Μπους, Χίλαρι Κλίντον, Μπάρμπαρα Μπους και Ροζαλίν Κάρτερ. Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη συγκέντρωση προέδρων στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πάντως οι κηδείες φαίνεται να φέρνουν τους νυν και πρώην προέδρους "κοντά"...

Ακολουθώντας το "νήμα" της ιστορίας, σας παραθέτουμε ορισμένες ημερομηνίες σταθμούς όπου πολλές προεδρικές φιγούρες εμφανίστηκαν μαζί.

Κηδεία Ρίτσαρντ Νίξον (1994): Στη φωτογραφία φαίνονται οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους, Ρίγκαν, Κάρτερ και Φόρντ.

Κηδεία Ρόναλντ Ρίγκαν (2004): Κι εδώ φαίνονται οι οι πρόεδροι Κλίντον, Μπους (πατήρ και υιός), Κάρτερ και Φόρντ.

Κηδεία του εκπροσώπου Τύπου Σαμ Ρέϊμπερν (1961): Μια πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία που απεικονίζει τον πρόεδρο Κένεντυ, τον αντιπρόεδρο Τζόνσον και τους πρώην προέδρους Αϊζενχάουερ και Τρούμαν.

Πάντως τα σκήπτρα για τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, ανήκουν στις πρώτες κυρίες....Παρακάτω μια φωτογραφία, τραβηγμένη το έτος 1994 : Χίλαρι Κλίντον, Τζόνσον, Μπέττυ Φόρντ, Ροζαλίν Κάρτερ, Νάνσυ Ρίγκαν και Μπάρμπαρα Μπους.

Πηγή: theatlantic.com