FBI:Μόνο δύο οι βόμβες στη Βοστόνη

Οι μόνοι  εκρηκτικοί μηχανισμοί που βρέθηκαν από τις έρευνες των αρχών, ήταν και οι δύο που εξερράγησαν. Δεν βρέθηκαν και δεν εξουδετερώθηκαν άλλοι μηχανισμοί είπε ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Ντιβάλ Πατρικ,  διαψεύδοντας τις αρχικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον Πάτρικ, περισσότερα από 150 άτομα τραυματίστηκαν, μερικά από τα οποία "σοβαρά". 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των ερευνών του FBI, Rick DesLauriers, ξεκαθάρισε ότι “δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέες άμεσες απειλές” και κάλεσε τον κόσμο να παραμείνει ήρεμος , να  συνεργαστεί με τις αρχές και να παραδώσει ότι φωτογραφικό υλικό έχει από τα σημεία των επιθέσεων.

 Δεν έδωσε όμως καμιά πληροφορία για το είδος των μηχανισμών, η για το αν υπάρχουν προσαγωγές υπόπτων, καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Στην διάψευση της είδησης για 7 μηχανισμούς προχώρησε και ο δήμαρχος της Βοστόνης Τομ Μενίνο, ο οποίος με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι τέλους. “Θα συνεχίσουμε και θα το ξεπεράσουμε  όλοι μαζί” είπε ο Μενίνο, χωρίς όμως να κάνει λόγο για “τρομοκρατικές” επιθέσεις.

“Οι έρευνες επικεντρώνονται σε 12 οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το σημείο των εκρήξεων. Οι περιμετρικοί δρόμοι έχουν ανοίξει” είπε στην συνέντευξη τύπου του FBI , ο Έντουαρτ Ντέηβις, διευθυντής αστυνομίας Βοστόνης.

Όλοι οι αξιωματούχοι επέμεναν στην σημασία που θα έχει για τις έρευνες οι πληροφορίες που θα τους δώσει ο κόσμος και έκαναν έκκληση προς όλους όσους γνωρίζουν ή είδαν “και το παραμικρό”, να το αναφέρουν αμέσως στην αστυνομία.