Ομπάμα : Θα βρούμε ποιος και γιατί το έκανε

Με τη φράση “θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί”, ο Μπάρακ Ομπάμα απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό πριν από λίγο, αποφεύγοντας σαφέστατα να μιλήσει για τρομοκρατική επίθεση.

“Ακόμα δεν ξέρουμε ποιος το έκανε ή γιατί. Ακόμα δεν έχουμε όλα τα γεγονότα. Θα βρούμε την άκρη του νήματος. Θα βρούμε ποιος το έκανε και γιατί. Όποιοι είναι υπεύθυνοι, άτομα ή ομάδες, θα νιώσουν στο έπακρο το βάρος της δικαιοσύνης”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας σαφέστατο μήνυμα προς όλους.

“Το έθνος θα προσευχηθεί απόψε για τη Βοστόνη. Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι κινητοποιούν κάθε βοήθεια. Έχω ενημερώσει όλα τα πολιτικά κόμματα. Όλοι συμφωνούν ότι σε τέτοιες μέρες δεν υπάρχουν παρατάξεις.”

Ο πλανητάρχης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων. “Η Αστυνομία, οι πυροσβέστες και η Εθνοφρουρά ανταποκρίθηκαν ηρωικά. Χαιρετίζουμε όλους αυτούς, που ανταποκρίθηκαν τόσο γρήγορα και επαγγελματικά σε αυτή την τραγωδία. Σήμερα είναι η Ημέρα των Πατριωτών. Μια μέρα, που αντανακλά την ελευθερία, που η Βοστώνη απολαμβάνει στην ιστορία της. Η Βοστόνη είναι σκληρή και ανθεκτική πόλη. Το ίδιο και οι κάτοικοί της. Είμαι σίγουρος ότι ο λαός της Βοστόνης θα συνεργαστεί”, τόνισε.