Την ίδρυση ενός πολιτικού κινήματος, που θα επικεντρωθεί στις προσπάθειες μεταρρύθμισης των πολιτικών μετανάστευσης, ανακοίνωσε ο ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ .
Το κίνημα ονομάστηκε FWD.us και έχει ως στόχο τη προσέλκυση περισσότερων "ταλαντούχων και σκληρά εργαζόμενων" νέων από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, "ο σημερινός πολύ αυστηρός έλεγχος της μετανάστευσης στις ΗΠΑ, δεν επιτρέπει να προσληφθούν ταλαντούχα στελέχη από το εξωτερικό". Γιαυτό ο ίδιος, μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη της Silicon Valley που στελεχώνουν το κίνημα, ζητούν από την κυβέρνηση Ομπάμα την άμεση μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, που έχεις τις βάσεις της στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα εκατομμύρια των παράνομα εργαζόμενων στις ΗΠΑ και ουσιαστικά να διευκολυνθεί η νόμιμη μετακίνηση και εγκατάσταση νέων επιστημόνων και υψηλά καταρτισμένων εργαζόμενων.
Επιπλέον η δραστηριότητα του κόμματος θα στραφεί στην υποστήριξη της εκπαίδευσης και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα της επιστήμης.
"Χρειαζόμαστε, επίσης, υψηλότερα πρότυπα και υπευθυνότητα στα σχολεία, υποστήριξη στους καλούς δασκάλους και μεγαλύτερη έμφαση στη μάθηση για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Είναι απαραίτητες οι επενδύσεις στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και η διασφάλιση ότι τα οφέλη από τις εφευρέσεις θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι μόνο τους λίγους" αναφέρεται στο άρθρο που εστειλε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στην εφημερίδα Washington Post, για να ανακοινώσει την δημιουργία του πολιτικού φορέα με την ονομασία FWD.us –από τη συντομογραφία της λέξης forward (εμπρός).
"Το FWD.us είναι μια κίνηση υπεράσπισης και προώθησης πολιτικών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού και στην ισχυροποίηση της οικονομίας. Υποστηρίζεται από μια ομάδα κορυφαίων νεωτεριστών, δημιουργών θέσεων εργασίας, ιδιοκτητών και ιδρυτών επιχειρήσεων στον τομέας της τεχνολογίας στη Silicon Valley", αναφέρεται στο σχετικό site, όπου προβάλλονται στοιχεία όπως ότι το 40% των επιχειρήσεων του χρηματιστηριακού δείκτη "Fortune 500" το 2010 στις ΗΠΑ είχαν ιδρυθεί από μετανάστες ή τα παιδιά τους.
Μέλη του κόμματος έγιναν επίσης εκπρόσωποι τέτοιων εμπορικών σημάτων όπως το LinkedIn, το Google, το Yahoo!, το SpaceX και το Dropbox.