ΗΠΑ: Που θα χτυπήσει ο βορειο-κορεατικός πύραυλος;

Αναβρασμός επικρατεί στην Βόρεια Κορέα καθώς η χώρα ετοιμάζεται (;) για πυραυλική επίθεση εναντίον του ιμπεριαλιστικού εχθρού, των ΗΠΑ. 

Ο ηγέτης  Κιμ Γιονγκ Ουν μαζί με τους επιτελείς τους καταστρώνουν νυχθημερόν σχέδια επί χάρτου για τους στόχους που θα πλήξουν οι πύραυλοί τους. Μάλιστα- με αφορμή την πτήση αμερικανικών Στελθ πάνω από την Πιονγκγιάνγκ-  ο Κιμ "έκρινε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκαθαριστούν οι λογαριασμοί με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές" και έδωσε εντολή στις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό.  

 Σε αυτές τις “αυθόρμητες” φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το καθεστώς -και που επεξεργάστηκαν αμερικανικά μέσα- , στους χάρτες πίσω από το γραφείο του Κιμ, έχουν μαρκαριστεί οι στόχοι της Βόρειας Κορέας: πρόκειται για το Όστιν του Τέξας, τη Χονολούλου,την Ουάσιγκτον και το Σαν Ντιέγκο.

Παρά τα φιλόδοξα στρατιωτικά σχέδια, το καθεστώς δεν εξηγεί πως θα τα υλοποιήσει καθώς, η Βόρεια Κορέα δε φαίνεται να διαθέτει τεχνολογία που να της επιτρέπει να εκτοξεύσει με ακρίβεια πυραύλους εναντίον τόσο μακρινών στόχων - όπως τουλάχιστον εκτιμούν οι περισσότεροι παρατηρητές. 

Επίσης, από τους τέσσερις πιθανούς στόχους, ο πιο περίεργος είναι το Όστιν του Τέξας καθώς δεν είναι η πρωτεύουσα του εχθρού (Ουάσινγκτον), δεν είναι μέσα στην εμβέλεια των πυραυλικών όπλων της Β. Κορέας (Χονολούλου) και δεν έχει Αμερικανικές ναυτικές βάσεις (Σαν Ντιέγκο).

 Άγνωστες οι βουλές του Κιμ....

 

Διαβάστε επίσης: Προετοιμασίες πολέμου στη Βόρεια Κορέα