Συνέλαβαν Έλληνα για την κλοπή πίνακα του Νταλί

Έναν Έλληνα, τον Φοίβο Ισταυρίογλου, συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές της Νέας Υόρκης για την κλοπή ακουαρέλας του Σαλβαδόρ Νταλί σε γκαλερί της πόλης των ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2012.

Ο 29χρονος συνελήφθη το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο αεροδρομιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου έφθασε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση δήθεν γκαλερίστα του Μανχάταν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός.

Η μικρή ακουαρέλα "Cartel del Don Juan Tenorio", που δημιουργήθηκε το 1949 από τον ισπανό σουρεαλιστή ζωγράφο περιλαμβανόταν σε έκθεση της γκαλερί "Venus Over Manhattan" κοντά στο Σέντραλ Παρκ, στο Upper East Side.

H αξία του πίνακα εκτιμάται στα 150.000 δολάρια, κι όμως εκλάπη μέρα μεσημέρι, καθώς ο κλέφτης κατόρθωσε να μην γίνει αντιληπτός.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν εικόνες του υπόπτου από κάμερες ασφαλείας του χώρου.

Οι αστυνομικές Αρχές, με τη σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελίας, πραγματοποίησαν έρευνα με βάση τις εικόνες αυτές.

Συγκεκριμένα, τις αντιπαρέβαλαν με άλλες εικόνες από κλοπή στο σουπερμάρκετ Whole Foods του Μανχάταν, η οποία και τους οδήγησε στον ύποπτο.

"Αφού οι εικόνες δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο πίνακας ταχυδρομήθηκε ανωνύμως στη γκαλερί από την Ελλάδα. Η εις βάθος έρευνα οδήγησε στη σύλληψη και την απαγγελία κατηγορίας κατά του υπόπτου", αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εισαγγελίας.