Τελευταία μέρα στο γραφείο για την Χίλαρι

Tην ζωή μετά το υπουργείο σκέφτεται πλέον η Χίλαρυ Κλίντον. Η Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου, είναι η τελευταία μέρα που η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πηγαίνει για δουλειά και – όπως δήλωσε η ίδια- στο εξής θέλει να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Σε νέα της συνέντευξη στο δίκτυο ABC, η Χίλαρυ Κλίντον δήλωσε: "Σκοπεύω να κοιμηθώ όσο θέλω. Θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχω ούτε γραφείο να πάω, ούτε δουλειά να κάνω".

"Θέλω να επιστρέψω στην φυσιολογική ζωή, να ζω εκτός χρονοδιαγράμματος, να ξυπνώ και να ξανακοιμάμαι όταν το επιθυμώ», τόνισε η Κλίντον, η οποία όμως παραδέχθηκε ότι , όταν ...ξυπνήσει θα ασχοληθεί με τις "υπόλοιπες ασχολίες της".

Παρόλα αυτά, στις επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων τις τελευταίες ημέρες, για το αν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές του 2016, η 65χρονη αξιωματούχος δεν απαντά ξεκάθαρα για τις μελλοντικές πολιτικές της βλέψεις.

Σε άλλη συνέντευξη της στο National Public Radio, άφησε να εννοηθεί ότι πιθανώς δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τις επόμενες αμερικανικές εκλογές. "Οι μέρες μου ως υπουργός Εξωτερικών έχουν παρέλθει. Δεν βλέπω τον εαυτό μου να επιστρέφει στην πολιτική" είπε η Χίλαρυ Κλιντον.

Ο 69χρονος γερουσιαστής Τζον Κέρι θα αντικαταστήσει την Κλίντον στη θέση του επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών.